Image
Top
Navigation

Over vlinderfotos.nl

Vlinderfotos.nl is een initiatief van een 17-jarige, gepassioneerde amateurfotograaf uit Veldhoven, Bas Mandos.

SONY DSCIk, Bas, fotografeer nu 4 jaar. In die tijd heb ik ongelofelijk veel mogen leren, en ongelofelijk veel leuke contacten op kunnen doen. Ik ga nu eigenlijk nooit meer alleen op pad, altijd met andere fotografen.

Mijn interesse in de fotografie ligt absoluut bij macrofotografie. Nog liever vlinders, maar ook libellen staan in september regelmatig voor de lens. Waarom? Dat het fotograferen van met name vlinders me wel lag qua interesse, bleek al vrij snel. Ik kocht een Tamron macrolens, en zo kwam ik steeds meer in de buurt van de vlinders. Dat is zo doorgegroeid tot het punt waar we nu staan, waar ik om half drie s’ochtends richting Duitsland rijdt met andere fotografen.

Maar ook het onderzoek naar vlinders spreek me heel erg aan. Kijken hoe een bepaalde soort leeft in een gebied, en vooral, waarom leeft hij in dat gebied? Zo leer je steeds meer, van wetenschappelijke soortnamen tot de habitat van de meeste soorten. Heerlijk interessant vind ik het.

Ook het struinen in de natuur is een passie geworden, vaak ook zonder camera. Op de fiets stappen, en willekeurige velden in de buurt inlopen, om aldaar goed te bestuderen wat er vliegt, of waar misschien een nog grotere populatie zich kan bevinden, om eens wat te noemen.

Sinds maart 2014 fotografeer ik met een Nikon D7100 en Nikon 105mm F/2.8G macrolens. Een geweldige combi! Ook gebruik ik een Manfrotto 055XPROB statief voor het maken van macrofoto’s.

Ik hoop met deze site dat ik mensen een plezier kan bezorgen. In de periode april t/m september ga ik bijna elke week op pad, en zullen er heel veel foto’s online gezet worden!

Met vriendelijke groet,

Bas